‘’Anadolu’nun İzleri’’ Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Sienna Photo Awards'ta ödül kazanan Hataylı fotoğrafçı Mehmet Aslan'ın "Anadolu’nun İzleri" sergisi, Paris Yunus Emre Enstitüsü'nde ziyaretçilere açıldı.

 

Sergi ,Türkiye’nin Anadolu toprağındaki kültürünü, sanatını ve insan yaşamının güzelliklerini fotoğraf sanatı aracılığıyla tanıttı. Paris Yunus Emre Enstitüsünde açılan sergi gerek yerel basında gerek de Fransızlar tarafından büyük beğeni gördü. Hataylı fotoğrafçı Mehmet Aslan’ın objektifinden yansıyan fotoğraflar dünyaya savaşın acı gerçekliğini duyurdu.

 

Değerli sanatçımızın ‘’hayatın zorluğu’’ isimli ödüllü fotoğrafı sayesinde Suriyeli baba Munzır El Nezzar ile oğlu Mustafa’nın tedavi edilmesi için 80 bin euro toplandı. Sanatçımızın bu fotoğrafı savaşın kirli yüzünü ortaya çıkararak tüm dünyanın kalbine dokundu. Sanatçımız sanatın insanlık için güçlü bir ses olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Yunus Emre’nin asırları aşan evrensel özdeyişlerini ve dünya görüşünü tüm dünyaya tanıtarak...

Yunus Emre Enstitüsü, Yunus Emre’nin asırları aşan evrensel özdeyişlerini ve dünya görüşünü tüm dünyaya tanıtarak...

"Avrupa Yüzleri" sergisi, EUNIC grubunun Paris'teki Avrupa Kültür Enstitüleri tarafından Avrupa Günü vesilesiyle 2019...

 

Ficep (Paris Yabancı Kültür Merkezleri Forum) – Edebiyat Gecesinin 10.su 21 Mayıs Cumartesi günü 15 ile 23...