“Paris Okulunun Türk Ressamları” Ficep Edebiyat Gecesinde Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm
 
Ficep (Paris Yabancı Kültür Merkezleri Forum) – Edebiyat Gecesinin 10.su 21 Mayıs Cumartesi günü 15 ile 23 saatleri arasında İrlanda Kültür Merkezinin ev sahipliğinde Paris’te edebiyatseverlerin beğenisine sunuldu.
 
Ficep üyesi enstitülerinin katılımıyla 17 farklı ülke yazarlarının sanat ve edebiyat eserlerinin tanıtıldığı etkinliğe Paris Yunus Emre Enstitüsü sanat tarihçisi Clotilde Scordia’nın 2021 yılında yayımlanan “Istanbul-Montparnasse. Paris Ekolünün Türk Ressamları” eseri ile katıldı.
 
Clotilde Scordia eserinde yer verdiği Abidin Dino, Fikret Mualla, Tiraje Dikmen ve Fikret Mualla gibi 11 Türk ressamı konu aldığı söyleşisi sonrasında edebiyat severlerle imza standı ve akabinde “yazarın sesinden kitap okumaları”  bölümünde bir araya geldi. Edebiyatseverler ses kayıtları bölümünde ise Mert Talat Dilekçioğlu'nun Türkçe seslendirdiği Nazim Hikmet şiirlerini dinleme fırsatı buldular.
 
Geç saatlere kadar devam eden etkinlik İrlandalı sanatçı Colm Mac Con Iomair’in mini konseri ve dostluk kokteyliyle son buldu.

Diğer Etkinlikler

Fransız Doğu Dostları Derneği AFAO ve Paris Yunus Emre Enstitüsü'nün ortak projesi olan "Osmanlı Sarayı Hazineleri: 15....