Yunus Emre Seçkisi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Yunus Emre’nin asırları aşan evrensel özdeyişlerini ve dünya görüşünü tüm dünyaya tanıtarak farklı coğrafyalara barış iklimini taşımaya devam ediyor.

 

Paris Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Yunus Emre Seçkisi” eserinin tanıtımının yapıldığı ve Yunus Emre’nin şiirleri ile ilahilerinin seslendirildiği özel bir etkinlik düzenlendi.

 

Enstitünün 12 Mayıs 2023 tarihinde ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Paris Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Celine Aydın, Yunus Emre Seçkisi eserinin yazarı Prof. Dr. Erdoğan Boz, Türk ve Fransız edebiyatseverler ile sanatçılar iştirak etti.

 

Programda, ''Yunus Emre Seçkisi'' eserinin yazarı Prof. Dr. Erdoğan Boz ile eseri Fransızcaya

tercüme eden   Claire Lajus eserin detaylarına ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Yunus Emre’nin Türkçe ve Fransızca şiirlerinin seslendirilmesinin ardından Neyzen Pelin Başar ve Udi Caner Sezgin, ney ile ut eşliğinde Yunus Emre’den ilahiler seslendirdi.

 

Etkinliğin son bölümünde Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Aslan’ın kadrajından Anadolu ve Anadolu insanları temalı fotoğraflardan müteşekkil “Anadolu’dan Yansımalar” adlı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Diğer Etkinlikler

Paris Yunus Emre Enstitüsü, Türk edebiyatının zengin mirasını yaşatma ve bu mirası günümüze taşıma amacıyla ‘İstanbul...

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'...

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilciliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'...

Paris Yunus Emre Enstitüsü, zengin Anadolu kültürünü ve manevi mirası keşfetmek isteyenler için müstesna bir fırsat...