Paris'te Hakan Günday Edebiyat Gecesi

Yazıcı-dostu sürüm

Paris Yunus Emre Enstitüsü  Medicis Yabancı Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Hakan Günday için Edebiyat Gecesi düzenledi.

Fransa Ulusal Kitap Merkezi'nde (CNL) gerçekleştirilen ve açılış konuşmasını Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ahmed Bakcan’ın yaptığı Hakan Günday Edebiyat Gecesi adlı etkinliğe Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Paris Büyükelçi Temsilcisi Hatice Özge Pan, Paris Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Müslüm Aygün, Paris Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ziya Yediyıldız, Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun ve çok sayıda fransız davetli ile edebiyat sever katıldı.

Moderatörlüğünü gazeteci-yazar ve komedyen İsabelle Etienne’in yaptığı söyleşide, Günday'ın romanlarında ele aldığı karakterler ve üslubu tartışıldı. Günday, kaçak göçmenleri konu alan romanı 'Daha' ile 5 Kasım 2015'te dünyanın en prestijli edebiyat ödülleri arasında kabul edilen Medicis Yabancı Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştü.

Fransızcaya 'Encore' ismiyle çevirilen kitap, babası ile birlikte insan kaçakçılığı yapan 9 yaşındaki Gaza isimli bir erkek çocuğun Ege kıyılarında küçük bir kasabada göçmenleri Avrupa’ya geçirirken yaşadıklarını konu alıyor. Türk edebiyat dünyasında adını, henüz 24 yaşındayken yayımlanan Kinyas ve Kayra romanıyla duyuran Günday'ın, Zargana, Piç, Malafa, Azil, Ziyan, Az ve Topaz adında romanları bulunmaktadır.