Paris Yunus Emre Enstitüsü FICEP Edebiyat Gecesi’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Paris Yunus Emre Enstitüsü, üyesi olduğu Paris Yabancı Kültürler Forumu’nun (FICEP) bu yıl Paris’te “Viaduc des Arts” ve “Coulée Verte” mahallelerinde düzenlediği edebiyat gecesine Orhan Veli Kanık’ın hayatı ve eserlerine dair bir söyleşi ile katılım gösterildi.

Etkinlik FICEP üyesi 19 kültür merkezi ve mekânlarını edebiyat söyleşileri için açan mahalleli esnafın katılımlarıyla gerçekleşti. Gün içerisinde 17-23 saatleri arasında her saat başı 15-20 dakikalık söyleşi ve 10-15 dakika katılımcılarla sohbet formatıyla düzenlenen edebiyat söyleşileri projeye katılan mahalle esnaflarının mekânlarında gerçekleşti. Böylece, edebiyatseverler altı saat boyunca birbirine yakın mekânlarda gerçekleşen farklı söyleşileri dinleme imkânı buldular.

Paris Yunus Emre Enstitüsü ise etkinliğe Paris Sorbonne Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencisi Cem Algül’ün seslendirdiği Orhan Veli Kanık’ın hayatı ve şiirleri söyleşisiyle katıldı.

Sohbet esnasında Orhan Veli şiirlerini okumaya davet edilen katılımcılar, etkinliğin interaktif olmasının yanı sıra sohbetin Orhan Veli’nin “İstanbul’u Dinliyorum” şiirinin Türkçe seslendirilmesiyle sonlandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Paris Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sundular.