Türk Kültür Ajandası Paris'te Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2020 yılına özel “Türk Kırmızısı” ve “Saray-ı Hümayun” temalarıyla hazırlanan ve Türk kültür mirasının kapılarını aralayan Türk Kültür Ajandası Paris’te tanıtıldı.

Türk kültürünü yansıtan çeşitli konularla birlikte Türk motifleri ve sembollerinin anlamlarına da yer verilerek Türkiye’nin kültür mirasının küçük bir albümü olarak hazırlanan ajanda, 5 Mart Perşembe akşamı Paris’te Anadolu Kültür Merkezinde bir ay boyunca ziyarete açık kalacak "Topkapı Sarayı" temalı sergi ile Parisli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kapağında Osmanlı ciltçiliğinde yaygın olarak kullanılan deri cilt ve miklepli kapak kullanılan ve ön kapağı üzerine Topkapı Sarayı’nın sembol yapılardan biri olan ve halk tarafından “devlet kapısı” olarak da adlandırılan Babüsselam gibi Topkapı Sarayı’nın yapıtlarının fotoğraflarından oluşan sergi büyük ilgi gördü.

Türkiye ve Türk kültürü aşıklarının katılım sağladığı etkinlikte katılımcılara Türk Kültürü Ajandası hediye edildi. Program, Türk gastronomisinin lezzetlerinden oluşan ikramlarla son buldu.