Sizi Türk Okçuluğunu Öğrenmeye ve Öğretmeye Davet Ediyoruz

Yazıcı-dostu sürüm

Pek çok ulusun tarih sahnesine çıkışından itibaren rağbet ettiği, avlanmanın yanı sıra bir harp sporu olarak özel önem verdiği okçuluk, tarih boyunca Türklerin ayrılmaz bir parçası ve en müstesna özelliği olmuştur. Türk kültür tarihinin yapı taşlarından biri olan geleneksel okçuluğu tanıtmak ve bu ata sporumuzla kültürel bağlarımızı geliştirmek için Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı olarak “Kemankeş Projesi”ne imza atıyoruz.

Siz de 27 Ekim - 3 Kasım 2017 tarihleri arasında Berlin, Mostar, Rabat, Kudüs, Tahran, Tokyo, Doha, Astana, Lefkoşa, Beyrut, Kuala Lumpur, Kahire, Varşova, Belgrad, Hartum ve Amman Yunus Emre Enstitülerine bizzat gelerek başvurabilirsiniz.

27 Kasım-4 Aralık 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek Türk okçuluğu eğitimine katılarak vakıf kültürüyle yüzyıllar boyunca hizmet vermiş Okçular Tekkesinin bulunduğu spor tesislerinde hem okçuluk eğitimi alabilir hem de Türk kültürünü, kendi tarihi atmosferi içinde yaşama şansına sahip olabilirsiniz.

İstanbul’da yapılacak bir haftalık eğitimi alan kursiyerler, ülkelerine dönüp orada bulunan Enstitülerimizde hazırlayacağımız sınıflarda “Geleneksel Türk Okçuluğu” müfredatı kapsamında kendilerine vereceğimiz kaynaklarla ve hepsi el yapımı olan okçuluk malzemeleriyle ilgi duyanlara ücret karşılığında kurs hizmeti verebilecek. Kemankeş projesi, Türk okçuluğunu tüm dünyaya tanıtmanın yanı sıra bu köklü spora yeni sporcular kazandırmayı da hedefliyor.