Paris'te Avrupa Yüzleri Sergisi Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm
"Avrupa Yüzleri" sergisi, EUNIC grubunun Paris'teki Avrupa Kültür Enstitüleri tarafından Avrupa Günü vesilesiyle 2019 yılından bu yana düzenlemekte olan ve güncel Avrupa’nın “yüzünü” yansıtmayı hedefleyen karma bir fotoğraf sergisi. EUNIC Paris, 2020'den beri alanında uzman ve Circulations Festivali'nin organizatörü Fetart sanat kolektifi ile birlikte çalışıyor ve küratörlerinin bakışları, Avrupa'nın kaderini sorgulayan genç Avrupa fotoğraf sahnesine odaklanıyor. 2019’dan bu yana Paris’in çeşitli alanlarında yer alan ve bu yıl Seine nehri kıyılarının ev sahipliği yaptığı sergi 15 kültür enstitüsünün katılımlarıyla hazırlandı.
 
7 Mayıs’ta Paris Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Arnaud Ngatcha’nın yanı sıra kültür enstitüleri müdürleri, eserleri sergilenen sanatçılar ve yerel kurumlardan temsilcilerin hazır bulunduğu açılış programında, sergiye Yunus Emre Enstitüsü Paris aracılığı ile Türkiye’yi temsilen katılan akademisyen ve belgesel fotoğrafçısı Dr. Nadir Buçan’ın resimleri yoğun ilgi gördü.
 
Açılışta konuşma yaparak beğeni toplayan eserlerini tanıtan Nadir Buçan, “Güneşin Gölgesi Altında” isimli projesinde yer alan fotoğrafların 2011 yılından bugüne dek insan ve doğa eksen alınarak Van ve çevresinde yapılan çekimler olduğunu belirterek çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.
 
Nadir Buçan ve katılımcı diğer ülke sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi, 29 Mayıs tarihine kadar Paris’te 1 quai des Célestins adresinde ziyarete açık kaldı.