EUNIC Çok Dillilik Atölyeleri

Yazıcı-dostu sürüm

Paris Büyükşehir Belediyesi desteği ve Paris Yunus Emre Enstitüsünün de üyesi olduğu EUNIC (Avrupa Birliği Milli Kültür Enstitüleri Komisyonu) önderliğinde partner ilkokullarda "Çok Dillilik Atölyeleri" adı altında bu yıl üçüncüsü düzenlenen yabancı dil kurslarının kapanış programı İspanya'ya bağlı Cervantes Kültür Merkezinde yapıldı. 

Etkinlikte söz alan Paris Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hermano Sanches Ruivo, katılımcı tüm kültür merkezlerinin yanı sıra Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sunarak Türkiye’nin bu projeye dahil olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Macarca, Lehçe, İspanyolca, İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Türkçe derslerine katılan öğrenciler atölye çalışmaları esnasında edindikleri yabancı dil bilgilerini büyük bir coşkuyla oyun ve şarkılar aracılığı ile anlattılar.

Program sonrasında ülkelere has lezzetler ikramı yapılırken Türkiye standında sunulan açma, simit ve lokumlar beğeni topladı.