Avrupa Yüzleri Sergisi Paris'te

Yazıcı-dostu sürüm

Avrupa Bayramı 4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde Paris Büyük Şehir Belediye Meydanı'nda kutlandı.

Etkinlik kapsamında Avrupa Konseyi Eski Başkanı Catherine Lalumière  ile Paris Büyükşehir Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Encümen Hermano Sanches Ruivo ve beraberindeki heyet Yunus Emre Enstitüsünün de üyesi olduğu EUNIC (European Union National Instıtutes for Culture – Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) standını ziyaret etti.

Kültür enstitüleri bu sergide buluştu

Ziyaret sonrasında “Avrupa Yüzleri” isimli serginin açılışı için heyet Paris Belediyesi yakınında bulunan Tour Saint Jacques Meydanı'na geçti. Eunic Paris önderliğinde, Paris Yunus Emre Enstitüsünün yanı sıra Bulgaristan, Litvanya, Estonya, Polonya, İspanya, Portekiz, İtalya ve Lüksemburg kültür enstitülerinin bir araya gelerek hazırladığı “Avrupa Yüzleri” Sergisi'ne Paris Yunus Emre Enstitüsü dünyaca ünlü ressam Ara Güler’in fotoğraflarıyla katılım sağladı. Sergi, 29 Mayıs 2019 tarihine kadar gezilebilecek.

Dil, kültür, sanat ve edebiyat

Enstitü ayrıca Avrupa Bayramı kapsamında düzenlenen “Avrupa Parkurları” ve “Avrupa Valizi” çalışmalarına katılım sağladı. Paris’in Montmartre semtinde Place du Tertre Meydanı'nda düzenlenen sanat ve edebiyat parkuru kapsamında o bölgede vakit geçirmiş olan Ressam Abidin Dino ile ilgili sohbet gerçekleştirildi. 

“Avrupa Valizi” etkinliği ile de çocukların bir valiz içerisinde bulunan oyun ve materyallerle çeşitli ülkelerin dil ve kültürlerini tanımaları sağlandı.