“Türkiye’de Caz” Belgeseli Fransız Sanatseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Paris Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Batu Akyol'un yönettiği “Türkiye’de Caz” isimli belgesel Fransız sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Caz müziği ve müzisyenlerinin Türkiye’deki durumu, gelişim evreleri ve etkileşimini tarihsel olarak ele alan belgesel, YEE’nin ev sahipliğinde 9 Mart’ta izleyiciyle buluştu.

Nice Üniversitesinde müzik profesörü olan Sami Sadak film öncesi, müziğin ve cazın tarihi hakkında bilgi verirken Türkiye’deki gelişimine de konuşmasıyla ışık tuttu. AA’ya açıklamalarda bulunan Sadak, klasik Türk müziği hakkında fikir sahibi olan Fransızların Türk caz müziği ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. Fransızlara Türkiye'deki caz müziğin tarihini anlatan bu belgeseli izlettirmenin önemli bir fırsat olduğunu belirten Sadak, Türk caz sanatçıların Fransa'ya gelip konser vermelerinin bu müzik türünü geniş kitlelere tanıtmak adına yararlı olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Açış konuşmasını yapan Paris YEE Müdürü Ahmed Bakcan ise uluslararası birçok alanda ödül alan bu belgeseli Paris’teki cazseverlerle buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.