Piyanist Güray Başol, “Orient Express” ile Paris’te

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde genç piyanist Güray Başol, Fransa'nın başkenti Paris'te konser verdi. Saint-Merri Kilisesi'nde 11 Mart Pazar günü düzenlenen konserde Başol, ilk albümü “Orient Express”te yer alan eserlerini müzikseverlerin beğenisine sundu.

Konser, Türkiye'nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin ile çok sayıda Türk ve yabancı davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Albümünü değerlendiren Başol, Orient Express'in 1883 yılında yola çıktığı güzergâhı takip ederek, geçtiği tüm ülkelerin bestecilerini bir albümde topladığını belirterek Fransa'da yetişen bir sanatçının Türkiye'yi ön plana çıkarmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Bir sanatçının her şeyden önce ait olduğu ülke ve yaşadığı ülke arasında kültürel bir bağ kurmakla yükümlü olduğunu belirten Başol, bu albümü yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güray Başol kimdir?

İtalya'nın Milano kentinde 1982 yılında dünyaya gelen Güray Başol, Sorbonne Üniversitesinde müzik dalında yüksek lisans yaptı.

Verda Erman, Pascal Godart ve İdil Biret gibi ünlü besteciler ile çalışma fırsatı bulan Başol, Aulnay-Sous-Bois konservatuarında ders veriyor ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinde konserler düzenliyor.